Alaba, super vulturul

Standard

   David Alaba este o figură aparte în lumea fotbalului. Mulți îl știu pentru golul din meciul cu Juventus sau pentru faptul că în semifinala cu Real din 2012 el a dat gol din penalty, lucru pe care Ronaldo nu a reușit să îl facă. Alaba s-a născut dintr-o mamă filipineză și un tata nigerian, iar ca orice om care se respectă joacă pentru țara unde a crescut, Austria.

   David a stabilit multe recorduri pentru Bayern devenind cel mai tânăr jucător în Champions League, Bundesliga și Cupa Germaniei, cu toate acestea abia după ce a făcut o perioadă de ucenicie la Hoffenheim a obținut un post de titular în echipa condusă pe atunci de Jupp. O să vă spun câteva cuvinte și despre tatăl său, lucruri zic eu și mai interesante.

   George Alaba era prințul unei așezări de lângă Lagos, capitala Nigeriei. Așezarea număra cam 60.000 de locuitori. Cu toate acestea el și-a luat inima în dinți și a plecat să studieze la Viena. După ce s-a apucat de ASE-ul lor și-a dat seama că nu prea îi place și a hotărât să urmeze o carieră în muzică devenind rapper și DJ. Într-un final a primit și cetățenia austriacă iar primul lucru ce i-a venit în cap a fost să se înroleze în armată. George a devenit astfel primul recrut de culoare din armata țării lui Mozzart.

   Cu așa o poveste de viață a tatălui sau, nu credeți că David era mai potrivit la Sankt Pauli decât la Bayern?:)

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s