Cum vad eu liga 2

Standard

Am auzit tot felul de variante de reorganizare a eșalonului secund din România. Mai nou se dorește și vânzarea drepturilor TV pentru anumite meciuri.

În primul rând, liga a 2 a nu oferă aproape nimic. Fani puțin peste 0, tradiție doar prin Farul, Bihor eventual Buzău și Satul Mare. Multe echipe, din păcate cele inventate se bat să promoveze, comune ce nu o să reziste în fotbal prea mult timp. Avem deja exemple precum Branesti sau Otopeni.

Liga a 2 a trebuie să devină anticamera primei ligi. Trebuie să dispară organizarea pe serii, să avem 16-20 de echipe puternice, capabile să promoveze sau măcar să ducă un sezon întreg.

Pentru a mări prezența pe stadion este nevoie de modificarea orelor de disputate a meciurilor. De exemplu, la Mioveni când meciurile se disputau la 11 stadionul era cam gol, în schimb la ora 3 multă lume venea pentru că efectiv nu aveai ce face mai bun. Schimbarea orei ar putea ajuta și la televizări. Un post cu acoperire națională, Sport.ro spre exemplu ar putea introduce în program 3 meciuri de liga a 2 a pe weekend. Costurile nu cred că o să fie foarte mari.

Este greu ca aceste schimbări să se producă în mai puțin de 3-4 ani, dar în opinia mea sunt schimbări ce trebuie să aibă loc.

2 thoughts on “Cum vad eu liga 2

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s